Retur și garanție

Retur și garanție

CADRUL LEGAL, DREPTUL DE RETRAGERE ȘI EXCEPTĂRILE PREVĂZUTE DE LEGE

Conform Oug nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii consumatorul are dreptul* să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare (că vrea să returneze parțial sau total), fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

*Consumatorul nu poate denunța unilateral (nu poate returna), în condițiile art. 16, lit. d), e), f), OUG 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate (de exemplu: suplimente desigilate, produse cosmetice desigilate, testate) sau care se pot degrada ori deteriora rapid si anume: hrană bebeluși (lapte, piureuri, sucuri, etc.), produse de igienă intimă și produse care vin în contact cu mucoasele/pielea (de exemplu: pompe san, protecții mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, cănuțe bebe, jucării dentiție, chiloți de unică folosință, bustiere, sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, centuri postnatale, scutece, dus bucal, periute de dinti, rezerve de periute de dinti, produse de igiena intima, vibratoare, etc.).

APLICABILITATE

Dreptul de retur se aplică doar produselor parafarmaceutice (non-farma) comandate și plătite prin intermediul site-ului Farmacie-online.eu  Reglementările OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adresează persoanelor juridice și persoanelor ce ridică de la sediul farmacie-online.eu  produsele comandate și achitate.

  • Acest articol nu se aplica medicamentelor (RX) si vaccinurilor prezentate pe site, ce se pot achizitiona doar din punctele de lucru ale Farmaciei Online!
  • Conditiile de retur se refera la achizitia online a produselor parafarmaceutice/non-farma. Medicamentele nu pot fi returnate!
  • Acest articol nu se aplica medicamentelor acestea nu se pot returna!

PROCEDURA DE RETUR / FORMULAR DE RETUR

Pentru returul TOTAL sau PARȚIAL al unei comenzi, puteți să înregistrați o cerere de returnare, în contul de client, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor.

 

Adaugă in coş